Select & Collect

Minimera svinnet, maximera kontrollen

Nästan alla handlare kämpar med minskade intäker till följd av svinn och lagerförluster. Det genomsnittliga svinnet i  detaljhandeln är cirka 2% av omsättningen (National Retail Federation). Sammanlagt innebar detta en förlust på totalt $ 123.000.000.000 för alla detaljhandlare världen över år 2015.

Svinn orsakat av stöld – intern eller extern – är en av de mest angelägna frågorna för detaljhandeln att lösa. Svinn på grund av stölder och snatteri utgör 77% av den totala förlusten globalt. De varor som själs mest är små produkter med ett högt pris: rakhyvlar, tobak, receptfria läkemedel, kondomer, graviditetstest, batterier, mobil tillbehör och smink – produkter som är lätta att dölja och sälja vidare.

Nära kopplad till svinnfrågan är lagerhanteringen. Övervakning av inventering, kontrollräkning och påfyllnad av varor är resurskrävande och binder upp personalen från andra mer produktiva uppgifter i butiken.

Hur det fungerar

Med en lösning för Select & Collext kan svinnet elimineras samtidigt som lagerkontrollen hanteras mer effektivt. En Selcet & Collect-lösning förvarar högriskprodukter i ett varuskåp/varuautomat i anknytning till butiksentrén. Kunderna använder sig av produktkort eller kvitton från pekskärmar placerade ute i butiken, de passerar sedan kassan, betalar för produkterna och hämtar ut dem från varuautomaten.

flowchart-select-and-collect

 

Inga förluster, bättre affärer

Vensafe är StrongPoint’s Select & Collect lösning som eliminerar svinn och optimerar lagerhållningen av värdefulla produkter.  Högriskprodukter lagras i den säkra Vensafe-automaten. På så vis skyddas butikens omsättning från förluster orsakade av snatteri eller interna stölder. Med Vensafe, behöver du inte hantera både påfyllning och lagerhantering av högriskprodukter, istället fyller du på Vensafe-automaten en gång. Försäljningssystemet är mycket säkert eftersom varje transaktion och händelse i automaten loggas. Varje produkt som sålts kan spåras tillbaka till en kassaapparat och tid för försäljning och utlämning. Backup och rapporter kan enkelt skrivas ut och du har total kontroll över ditt lager hela tiden.

Läs mer

Relaterade inlägg

Vensafe produkter 3 delar

Vensafe varuautomat

I automaterna förvaras produkterna säkert och du har full kontroll över lagret. Automaterna kan användas fristående, eller kopplas samman i…

Vensafe pekskärm

Pekskärmarna gör det enkelt för dina kunder att hitta produkterna de letar efter. Pekskärmarna bör placeras i butikens entré, vid…

Vensafe produktkort

Produktkorten används som ett komplement till pekskärmarna. Produktkorten placeras på olika platser i butiken som en ersättning för värdefulla produkter….